AMBIFAARKE

« 2020-2021 »

Praesidium

 • Senior: Fiore
 • Vice-Senior: Pocket
 • Ab-Actis: Citrou
 • Quaestor: Coar
 • Schachtenmeester: Brazza
 • Domina Musicus: Salz

Schachten

 • Campsis
 • Dente
 • Marty
 • Michi
 • Pepper

Anders dan anders

2020-2021 was een coronajaar. Het is anders dan anders en toch hebben we er weer het beste uitgehaald. Afstand, creativiteit en samenhorigheid zijn dingen die dit jaar wel definiëren. Het jaar begon met een overdracht ik kleine groep. Een overdrachtscantus zoals gewoonlijk zat er helaas niet in. Deze werd vervangen door een avond met een quiz, bierpong en een minicantusmoment. Een ave confrater zingen zonder ingehaakt te zijn en op 2 meter afstand is anders, maar zeker ook mogelijk.

Studentville

De wekelijkse repetities, hoe gewoon ze ook lijken, waren niet vanzelfsprekend. Voldoende afstand houden tussen de muzikanten en een strikte opvolging van de aanwezigheden maakte dit toch mogelijk voor een tijdje. Het begin van het academiejaar verliep ondanks covid vrij vlot. Geen cantussen, geen vrije concertjes op de agora, maar gelukkig wel een wekelijks concert op Studentville.
Studentville is een initiatief van de universiteit om volgens de coronamaatregels toch introweken te organiseren. De weken werden verdeeld onder de studentenverengingen, die een openluchtcafé uitbaatten. Ambifaarke was hier wekelijks van de partij om enkele meezingers te spelen. De sfeerfoto's kunnen zeker duiden dat het keer op keer een feestje was!

Open repetitie

De open repetitie kwam er op 6 oktober 2020 ook aan. Corona of niet, er blijven geïnteresseerden voor Ambifaarke uit allerlei hoeken komen. We verwelkomden een nieuwe trompet, twee altsaxen en een bugel. Een repetitie op de Agora van de universiteit met voldoende afstand en kleppers van muziek, maakte het al een geslaagde avond. Het spetterende optreden op Studentville maakte de avond volledig af!

Code rood

Niet lang na de open repetitie ging de universiteit in code rood, wat ervoor zorgde dat Ambifaarke gedaan had met repeteren. Vanaf dan zou alles online gebeuren, wat Ambifaarke er niet van weerhoudt om er nog steeds het beste van te maken. Hier komt de creativiteit en samenhorigheid van Ambifaarke boven. In het echt of online, onze wekelijkse clubavond blijft bestaan.
Dinsdagavond blijft boemelavond! Maanden aan een stuk zullen we op dinsdag online samenkomen om bij te praten en spelletjes te spelen. Een Rad van Michi en Sjerrie, een spelletje scribble, een zelfgemaakte quiz, blackbox en zo veel meer. Ambifaarke vindt iedere week wel iets leuks om te doen.

De doop

Ook is de doop online dit academiejaar. Geen doopcantus, maar een doopspel: "Een reis rond de wereld met kapitein Brazza". Dit academiejaar telden we maar liefst 5 aspiranten die zich wilden laten dopen. De aspiranten waren verkleed in een land en konden hun volkslied vlot spelen.
Na een hele reeks ludieke opdrachten met onder andere een vrije versie op Jan Klaassen, het eten van een peper of chocomousse, het zingen van "Al die willen te kaapren varen" en het drinken van een aantal pintjes, verwelkomden we Pepper (dwarsfluit), Dente (altsax), Marty (altsax), Michi (bugel) & Campsis (Trompet) als schachten van Ambifaarke!

Verbroederen

Op dinsdag 9 februari vond de eerste verbroedering met de Brugse studentenfanfare Ad Omnes plaats. Ook dit is een online gebeuren, want we leven nog steeds in tijden van corona, maar online werkt dit duidelijk ook! We leerden elkaar kennen met behulp van een leuke online quiz en bleven vervolgens de hele avond bijpraten. De banden zijn nu zeker gelegd en we kijken er met z'n allen naar uit om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Dit krijgt zeker en vast nog een vervolg!

6e Lustrum

Ook de opening van het lustrumjaar gebeurt online. Op 20 februari houden we de officiële opening van het lustrum. Iedereen thuis achter zijn eigen computer, met een hapje en een drankje om samen dit geweldig iets te vieren! We zijn allemaal heel trots op het 30-jarig bestaan van Ambifaarke en willen dit zeer graag vieren! Na een kort maar krachtig officieel gedeelte, volgde er het tweede moordspel van Ambifaarke. Deze keer werd de pater familias van de familie Ambi vermoord door een van zijn geliefde familieleden. Welke bloeddorstige moordenaar verschuilt zich tussen de onschuldigen?
Het jaar is nog niet afgelopen en toch deelden we al vele mooie momenten met deze prachtige groep vrienden. Corona of niet, niets of niemand krijgt Ambifaarke klein. Wij zullen blijven plezier en muziek maken, want dat zit in ons bloed!

#LikeMe

Na enkele versoepelingen kon Ambifaarke een tijdje later terug repeteren. Deze repetities stonden in het thema van #LikeMe aangezien we gevraagd waren om mee te spelen in deze serie. We arrangeerden en speelden een topnummer van Mama's Jasje en de themesong van #LikeMe. De opnames van #LikeMe waren een lange dag vol sensatie en positieve indrukken. Figureren met instrumenten is een unieke ervaring!

door Fiore, Senior 2020-2021