AMBIFAARKE

« 2017-2018 »

Praesidium

  • Senior: Sjoef
  • Vice-Senior: Sjeng
  • Ab-Actis: Pieka
  • Quaestor: Kurk
  • Schachtenmeester: Sjeng

Schachten

  • Pépé
  • Skaajd
  • Spiriwiri
  • Thermo

Over Sjoef

In 2012 bracht Sjeur mij in contact met Ambifaarke. Al snel vond de doop plaats en sindsdien stond ik bekend als Sjoef: een kleine, Chouffe-liefhebbende, blonde kabouter. De studentenfanfare heeft een grote invloed gehad op mijn studentenleven. Zo heb ik er vrienden voor het leven gemaakt en hou ik er ontzettend veel mooie herinneringen aan over. Mijn eerste bestuursfunctie binnen de club was schachtenmeester. Tijdens dat jaar (2013–2014) hebben we maar liefst 11 nieuwe leden mogen verwelkomen. De jaren daarna bleef ik mezelf inzetten voor Ambifaarke, maar de titel 'senior' kreeg ik pas in mijn laatste jaar als student. Wat we toen allemaal hebben uitgespookt vat ik in de komende alinea's samen.

De eerste wapenfeiten

Voorafgaand aan de start van het academiejaar vindt de overdracht van het nieuwe bestuur plaats. Volgens traditie gebeurt dit via een cantus. Na veel gezang, veel pintjes en de dag erna veel koppijn ontving ik het seniorlint van Ceno. Met veel frisse ideeën en plannen hadden we een druk jaar voor de boeg! Ieder jaar is het belangrijk om ons te laten zien én horen bij de introductiedagen van alle scholen. Zo speelden we iedere middag liedjes op de agora van de UHasselt, deelden we flyers uit en gingen we buurten bij de andere studentenverenigingen. Sutske voorzag ons van een knap, abstract design voor de flyers en posters die we gebruikten voor al onze evenementen. Op onze 'open repetitie' kregen nieuwsgierige studenten de kans om eens mee te repeteren en Ambifaarke beter te leren kennen.

De doop

Nieuwe leden die van Ambifaarke hun tweede thuis willen maken kiezen er vaak voor om zich te laten dopen. Eind november vond onze doopcantus plaats en grepen vier aspiranten (of 'stronten', zoals wij ze noemen) deze kans. Onze doopcantussen hebben altijd een thema. Gezien het gehele jaar min of meer met kabouters te maken had, was het thema van onze doop snel vastgelegd. De club verwelkomde met trots Pépé, Skaajd, Spiriwiri en Thermo.

Een jaar vol optredens en festiviteiten

Natuurlijk bleven we wekelijks repeteren om muzikaal scherp te blijven. Al vroeg hadden we twee grote optredens in het vooruitzicht, beide gepland voor eind mei: de eerste Beiaardcantus in Neerpelt en het 45-jarig bestaan van de UHasselt. Tussendoor vielen we spontaan cantussen en andere feesten binnen om de boel op stelten te zetten.
Gezien de bieren van Achouffe bij ons (of toch op zijn minst bij één iemand) in de smaak vielen, organiseerden we ieder semester een 'La Chouffe'-fakbar: veel soorten Chouffe aan studentikoze prijzen, kaboutermutsen, gratis mini-gezelschapspellen...
Bij de tweede fakbar werd ons schild opgehangen in de Borly. Daarbij hebben we naar jaarlijkse traditie een quiz georganiseerd, Sint-Cecilia gevierd en opgetreden op het EMJ-festival. Het doet me deugd dat de 'La Chouffe'-fakbar zich aan deze lijst van tradities heeft kunnen bijvoegen.
Organisatorisch sloot ik mijn seniorjaar af met de Beiaardcantus in Neerpelt en het lustrumoptreden van de UHasselt (in samenspel met o.a. Mauro Pawlowski en Buurman). In retrospect had ik de nodige tijdsinvestering van deze laatste onderschat, gezien voor velen van ons de blok van start was gegaan.
Hoe dan ook, we zijn er bovenop gekomen: beide evenementen waren een gigantisch succes en zelden zijn we zo goed in de spotlight gekomen.

Een nieuwe Honoris Causa

Ondertussen was het weer september en dus ook tijd om het volgende bestuur over te dragen. Na opnieuw veel gezang en pintjes gaf ik de fakkel door aan Thermo. Ook mocht ik Kurk tot Honoris Causa benoemen voor zijn jarenlange bijdrage binnen het bestuur van Ambifaarke.
Het was me genoegen om senior te mogen zijn van Ambifaarke en om zo mijn academische carrière af te sluiten. Hoewel het met momenten zeer druk was, blik ik terug op een bijzonder actief jaar waarin we het beste van onszelf hebben gegeven.

door Sjoef, Senior 2017-2018